Spor | Konular | Kitaplar

kilo vermek

Çikolata Diyeti

Kahvaltı :

- 1 tatlı kaşığı fındık ezmesi,
- 1 dilim kepekli veya çavdar ekmeği,
- 2 karper kadar tercih edilen peynir Domates, salatalık, yeşil biber,

Öğle :

1 porsiyon tavuk şiş veya tavuk göğüs ızgara 1 su bardağı ayran Az yağlı salata...

İkindi :

1 adet küçük çikolata bar veya 4-5 adet küçük top çikolata veya 1 kase çikolatalı puding...

Akşam :

4-5 kaşık zeytinyağlı sebze yemeği 1 dilim kepekli veya çavdar ekmeği Az yağlı salata..

Ara Öğün:

1 su bardağı çikolatalı süt 1 adet tercih edilen meyve

Diyet Yapmadan Zayıflayın

Diyet yapmadan günlük kalori tüketiminizden yaklaşık 850
– 900 kalori keserek zayıflayabilirsiniz.. bunun için ne zayıflama ürünü
kullanmanız gerekiyor, ne de egzersiz yapmanız.

Sevdiğiniz yiyeceklerden vazgeçmeden,
sabahları kibrit çöpü büyüklüğünde peynir, akşam yemeğinde bir parmak
büyüklüğünde haşlanmış tavuk yemeniz gerekmeden zayıflayın..

Çin Diyeti

Klasik kalori diyetlerinin askine Çin diyeti basit bir temel ilkeye dayanır. Organizmamızda, tıpkı besinlerle olduğu gibi iki zıt enerji vardır: toprağa ve soğuğa bağlı dişi enerji. Yin ve gücü, ateşi temsil eden Yang.
Yin, örneğin, peynirde, sebzelerde ve meyvede bulunur. Yang ise ette ve baharatlarda. Zayıflamak ve sağlıklı kalmak için bu iki enerjinin organizmada eşit oranda bulunması gerekir. Yang enerjisinin ağırlıkta olduğu insanlar besin yoluyla yin enerjisini güçlendirmelidir. Ya da tam tersi.

Meyve Diyeti

Diyet, özellikle ortalama iki kilo vermek isteyenler düşünülerek hazırlanmış ve günde 1000 kalorilik bir enerji alımına dayanıyor. Ancak iki kilodan daha fazla vermek isteyenlere bu programı tavsiye edilmiyor. Bu diyet ayrıca, vücudun toksinlerden arınmasına, şişkinliğin kaybolmasına ve cildin daha parlak olmasına yardımcı oluyor.

Sabah

Hızlı kilo vermek yanlış ilaç kullanmak gibi

Beslenme ve Diyet Uzmanı Seda Bahtiyar Tatay hızlı kilo vermenin zararlarını ve diyet yaparken dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı...

Son dönemlerde hızlı kilo verebilmek adı altında yaşananlar bu durumun sağlık üstüne olan etkisini bir kez daha gözler önüne serdi. Hızlı kilo vermenin ve çok düşük kalorili diyetlerin vücutta yarattığı zararların her bakımdan çok yıpratıcı olduğu artık yaygın olarak biliniyor. Kas kaybı ile başlayıp, yağ depolanması, açlık sinyallerinin sürekli hayat kalitesini kötü yönde etkilemesi ,enerji düşüklüğü ve sinirlilik bu zararlardan sadece bir kaçı. Beslenme ve Diyet Uzmanı Seda Bahtiyar Tatay hızlı kilo vermenin zararlarını ve diyet yaparken dikkat edilmesi gerekenleri yazdı.

Kilo vermek için 10 altın kural

Aşırı kilolarından dert yanan yaz gelmesiyle diyet ve egzersiz programı arayanlar için Dr. Özden altın kurallar

1. Streç Pantolon Giymeyin;
Giyiminiz kilo almak için bir erken uyarı sistemidir. Kotlarınıza girmek zorlaştığı zaman, tetikte olmak gerektiğini biliyorsunuz. Streç kıyafetler giyerek bilmeden kilo almanızı kolaylaştırırsınız ve böylece vücudunuzun nasıl değiştiğinden habersiz kalırsınız.

2. Kötü Kıyafetlerinizi Dolabınızda Tutmayın;
Sağlıksız kilodayken giydiğiniz kıyafetleri dolabınızda tuttuğunuzda bu size kilo verememe durumunuzda kafanızda yedek bir plan oluşturur. Bunun yerine, büyük beden pantolonlarınızdan kurtulma yolunda ilerleyin.

Ender Saraçtan Zayıflama önerileri

Kilosu fazla olanlar ya da ideal kilosuna kavuşmak isteyenler bu 1 haftalık programı 3-4 kere tekrarlayarak uygulayabilir. Sık sık hatırlattığım bir kural var. Yediklerimizden aldığımız kadar içtiklerimizden aldığımız kaloriler!!!

Bu konu çok önemli. Özellikle yazın artan sıvı ihtiyacını karşılamak için içtiğiniz içeceklerdeki gizli kalorilere dikkat! Bir orta boy cafe latte’de 270 kalori, bir küçük şişe meşrubat veya kolalı içecekte ise 6 küp kesme şeker olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

Şeker eklenmiş meyve sularını yağlı ayranları, light bile olsa içilen biraları ve diğer alkollü içecekleri kilo kontrolünde önemseyin. Bu gizli görünmeyen kalori kaynakları sonradan göbek ve bel çevrenize yağ olarak geri dönebilir.

Titreşimle zayıflanır mı?

Gazi Üniversitesi Endokrin, diyabet ve metabolizma Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. İlhan Yetkin, egzersize dönük yöntemlerin dışındaki egzersiz yöntemlerinin metabolizmaya bir etkisinin olmadığı inancında.

Prof.Yetkin, yağ hücrelerini idrarla dışarıya attığı iddia edilen yöntemlerin de yanıltıcı olduğunu belirterek şöyle diyor: “Ancak egzersiz ve egzersize dönük olan yöntemler metabolizma üzerinde etkili olabilir.

Onun dışında durduğu yerde kalın eşofmanlar giydirilerek terleyen kişide çok önemli bir değişiklik olmaz. “yağ hücresi idrarla atılmaz” Bel korseleri, bantları gibi titreşimli aletlerin yağları eritme yönünde bir yararı olmaz. Çünkü vücudun yağı, yağ hücreleri içindedir.